Quinoa

Quinoa (/ˈkiːnwɑː/ or /kɨˈnoʊ.ə/, Spanish: quinua, from Quechua: kinwa)
a species of goosefoot (Chenopodium) is a grain crop grown primarily for its edible seeds. It is a pseudocereal rather than a true cereal, as it is not a member of the true grass family. As a chenopod, quinoa is closely related to species such as beetroots, spinach and tumbleweeds It is high in protein, lacks gluten, and is tolerant of dry soil


Quinoa

Pronounce it: keen-wah

Tiny, bead-shaped, with a slightly bitter flavour and firm texture, quinoa may not be a household name just yet, but it is set for a starry future - as far as grains go. The Incas have known it all along, for thousands of years regarding it as the 'mother grain' as they grew it high up in the Andes

Unlike wheat or rice, quinoa is a complete protein - containing all eight of the essential amino acids. It has been recognised by the United Nations as a supercrop for its health benefits: packed with dietary fibre, phosphorus, magnesium and iron. It is also gluten-free and easy to digest. The facts suggest it is close to a perfect ingredient as you can get



کینوآ (Quinoa)
بررسی سازگاری گیاه جدید کینوا (Quinoa) در استان گلستان

گیاه جدیدی نیست اما تا كنون در ايران مورد بررسي قرار نگرفته و از آن بهره‌برداري نشده است. نام علمي آن chenopodium quinoa Willd است و بومي كوه‌هاي آند در بوليوي، شيلي و پرو است. کینوا بسیار خوش هضم بوده حتی سبکتر و خوش هضم تر از دانه های برنج می باشد منبع غنی آهن ،پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر و ویتامین ب 2 می باشد.
کینوا مقدار قابل توجهی‌ پروتئین دارد، کینوا 9 اسید آمینه ضروری دارد. پروتئین مورد نیاز بدن انسان به راحتی با مصرف آن تامین می شود. برگها عمدتاً به عنوان يك سبزي برگدار مثل اسفناج خورده مي شوند. جهت بررسي سازگاري و پتانسيل توليد محصول گياه كينوا در آبان ماه سال زراعی 90 - 89 بذر سه نمونه زراعي كينوا به نام‌هاي Santa Maria , Sajama و Sajama Iranshahr در 6 تکرار در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان کشت شدند. ويژگي‌هاي زارعي و مرفولوژي آنها یاداشت شد. نتایج تجزيه واريانس نشان داد تنوع بالایی بین سه نمونه از نظر صفات كمي و خصوصيات كيفي وجود دارد. متاسفانه گیاه وارد فاز گلدهی نگردید. فراوانی و پراکندگی بالای گونه های مختلف سلمک در منطقه موید سازگاری این گیاه در منطقه می باشد. تاریخ کاشت نامناسب را می توان از علل اصلی عدم تولید بذر کینوا در این بررسی برشمرد. با توجه به کم توقع بودن کینوا امید است در سالهای آینده با تحقیق و مطالعه روی تاریخ های کاشت متفاوت و همچنین تعیین شرایط زراعی مطلوب بتوان این گیاه را به عنوان یکی از کشت های موفق در مناطق شمالی استان معرفی نمود.