اسپيرولينا "كامل ترين غذاي سبز"


اسپيرولينا جلبک سبز- آبي ميكروسكوپي ، مقوي ترين غذاي سبز شناخته شده در جهان است. اين گياه به صورت معلق در آب رشد مي كند به همين دليل نياز به ساختن ديواره سلولي كه اين ديواره به ميزان زيادي دسترسي به مواد مغذي داخل سلول را محدود مي كند، ندارد.
اين گياه با بیش از 60 درصد پروتئين حاوي بيشترين و قابل جذب ترين پروتئين گياهي است. آمينو اسيدهاي موجود د راسپيرولينا مشابه تخم مرغ بوده و كيفيت آن بوسيله سازمان غذا و كشاورزي آمریکا تأييد شده است. اين گياه منبع مواد مغذی است كه درساير غذاهاي سبز يافت نمي شود . لينولئيك اسيد، ويتامين و سولفوليپيدها از جمله موادی هستند که در این گیاه وجود دارند. علاوه بر این اين اسپيرولينا منبع خوبي از بتاكارتن، كاروتنوئيدها، ويتامين ها و عناصر كمياب است. اسپيرولينا حاوي ميزان قابل ملاحظه اي كلروفيل، كارتنوئيدها، ديگر پيگمانهاي گياهي و رنگدانه ها است كه در گياهان سبز يافت مي شوند . ميزان چربي و كربوهيدرات اين گياه كم و كلسترول ندارد. از اين رو براي استفاده از آن در افرادیکه رژيم لاغری می گیرند به دلیل مواد مغذی بالا و کربوهیدرات و چربی کم بسیار مناسب است. اسپيرولينا ساده ترين د رعين حال مغذي ترين منبع غذاي موجود در جهان است. صدها مطالعه تحقيقاتي نشان داده اند كه چگونه فيتونوترينت ها و پيگمانهاي موجود در اسپيرولينا سيستم ايمني بدن را تقويت كرده و به سلامتي بدن كمك مي كنند. طيف گسترده اي از مواد مغذي موجود در اسپيرولينا به تقويت سلولهاي بدن كمك كرده و سلامت بدن را حفظ ميکنند . طبق مطالعه انجام شده توسط جمعيت بازنشستگان آمريكا که در سپتامبر سال 2006 چاپ شده ،اسپيرولينا یکی از بهترين غذا هايي است كه باعث طول عمر مي شود.
اسپيرولينا چگونه به بهتر شدن زندگي كمك مي كند؟
امروزه تمام ابعاد زندگی مردم دنيا در حال تحول است. يكي از بزرگترين تغييراتي كه در زندگي اتفاق افتاده، نوع غذاهايي است که مردم استفاده مي كنند:
بعد از سال 1940 ميلادي خاك بطور قابل ملاحضه اي مواد مغذي خود را از دست داده است. براي افزايش زمان نگهداري ميوه ها و سبزي ها از روش پيوند زدن استفاده می شود كه اين روش باعث از بين رفتن آنزيم ها و ويتامين هاي مواد غذایی شده است. امروزه استفاده از حشره كش ها و علف كش ها يكي از راههاي معمول كشاورزي است. هورمونها و آنتي بيوتيك هايي كه براي پرورش دامها استفاده مي شوند به یکی از غذاهاي روزمره تبدیل شده اند. استفاده بيش از حد از كودهاي شيميايي، آلودگي هاي محيطي و شيوه زندگي امروزه ، نياز انسانها را به مواد مغذي مخصوصي افزايش داده است. ميزان استفاده از چربي در غذاي روزانه نزديك به 40 درصد رسیده است كه خيلي بيشتر از حد نرمال و سالم آن است، ميزان فيبر دريافتي بدن بسيار کمتر از حد نرمال و مورد نياز بدن است. موارد یاد شده تنها ميزان كمي از اثرات زندگي مدرن در تغذیه انسان امروزی است.
در 50 سال اخير شرايط بهداشتي و تغذیه ای افراد جامعه رو به وخامت گذارده و به يك مسئله جهاني تبديل شده است. در تمام نقاط دنيا بيماريهاي دژنراتیو، خستگي عمومي، بي حالي و سستي، بي حسي بطور وسيعي شيوع پيدا كرده است. با وجود سرمایه گذاری های هنگفت در زمينه مراقبت هاي بهداشتي و آمار فزاينده سرمايه گذاري در تحقيقات غذايي، روند قابل توجهي در پيشگيري از اين بيماريها به چشم نمي خورد.
اما در سالهای اخیر با مصرف غذاهاي طبيعی مانند اسپيرولينا پیشرفتهای چشمگيري در زمينه سلامت بوجود آمده است. اسپيرولينا غنی از آنتي اكسيدانها بوده و دارای ماده مغذی مانند فيكوسيانين، كلروفيل، پلي ساكاريدها و سولفوليپيدهاست كه باعث افزايش انرژي بدن مي شوند . همچنین اين گياه به عنوان يك غذاي پروبيوتيك شناخته شده است. عوامل ذکر شده حاکی از آن است که اسپیرولینا را به عنوان یک غذاي كامل می توان در نظر گرفت . مواد مغذي موجود د راسپيرولينا
پروتئين اسپيروليناحاوي بالاترين ميزان پروتئين موجود در غذاهاي طبيعي است. پروتئين از اسید آمينه تشكيل شده است و اسپيرولينا حاوي تمام اسيد آمينه هاي ضروري است. از آنجاییکه اسپيرولينا ديواره سلولی ندارد پروتئين موجود در آن براحتي جذب بدن مي شود.
بدون پروتئین امكان ادامه حيات وجود ندارد. نقش پروتئين در بدن فراتراز ساختن سلولها و مرمت كردن بافتها است. پروتئين ها آنتي بادي ها را مي سازند كه نقش آنها مبارزه با هجوم باكتري ها و ويروس ها بوده و همچنین پروتئين ها قسمت مهمي از آنزيم ها و هورمونهاي بدن را تشكيل مي دهند. پروتئين ها اكسيژن را در بدن حمل مي كند و يكي از اجزاي مهم دستگاه عصبي بوده و عمده فعاليت هاي عصبي توسط پروتئين ها است.


ميزان پروتئين ميلي گرم/ گرم غذا
60 اسپيرولينا
40 شير
133 تخم مرغ
180 گوشت
120 گندم
70 برنج
240 حبوبات


خلوص پروتئين موجود در اسپيرولينا قابل مقايسه با تخم مرغ است. اسپيرولينا منبع غني از پروتئين با چربي كم ، كالري كم، بدون كلسترول است و مانند ديگر منابع پروتئين مانند گوشت و پروتئين لبنيات كه پر از چربي ، كالري و كلسترول نيست.
كربوهيدرات ها
اشكال اوليه كربوهيدرات ها در اسپيرولينا قند rhamnose و glycogen است كه براحتي بدون دخالت انسولين جذب مي شود.
اسپيرولينا به سرعت در بدن انرژي ايجاد مي كند بدون اينكه پانكراس تحت فشار قرار بگيرد.
چربي ها
چربي ها از اسيدهاي چرب تشكيل شده اند. بدن انسان به منبع غذايي اسيدهاي چرب غير اشباع كه براي حفظ فعاليت هاي حياتي بدن ضروري است نياز دارد. اسيدهاي چرب نقش خود را در پروسه هاي حياتي بدن ما با تبديل شدن به پروستاگلندين ها ايفا مي كنند.
اسپيرولينا حاوي تركيب يگا نه اي از اسيدها چرب ضروري به نام گامالينولئيك اسيد (GLA ) است. GLA پيش ماده پروستاگلندين هاست كه فرايندهاي زيادي را در بدن كنترل مي كنند. بعد از شير مادر اسپيرولينا تنها منبع GLA است.


منابع غذايي گامالينولئيك اسيد(GLA )
عصاره چرب منابع غذايي
گياه پامچال شير مادر
كشمكش سياه و دانه گل گاوزبان اسپيرولينا


پيگمانهاي طبيعي

رنگ تيره اسپيرولينا به خاطر وجود غلظت هاي بالايي از سه رنگ طبيعي كاروتنوئيدها، كلروفيل و فيكوسيانين است كه اين رنگها متابوليسم حياتي بدن را تنظيم مي كنند.

كاروتنوئيدها

كاروتنوئيدها پيگمانهاي نارنجي زرد هستند. از بين تمام كاروتنوئيدها، بتاكارتن ازاین رو که پيش ساز ويتامين A است از مهم ترین انواع کاروتنویید هاست. بتاكارتن موجود در اسپيرولينا 10 برابر بتاكارتن موجود در هويج می باشد. از ویژگیهای بارز بتاكارتن طبيعي موجود در اسپيرولينا این است که تنها در صورت نياز بدن به ويتامين A تبديل مي شود.

كلروفيل:

در بسياري از موارد از كلروفيل به عنوان خون سبز ياد مي كنند زيرا شباهت بسيار زيادي به هموگلوبين خون انسان دارد. اثر بسيار خوب اسپيرولينا در درمان کم خونی به خاطر تبديل كلروفيل به هموگلوبين است كه زيست دستيابي آن بسيار بهتر از آهن است. همچنين اسپيرولينا یکی از عوامل تصفیه کننده خون بدن است. اين گياه حاوي 1/1 درصد كلروفيل است كه با اين ميزان يكي از غني ترين منابع كلروفيل در طبيعت است.

فيكوسيانين

مهم ترين پيگمان موجود در اسپيرولينا فيكو سيانين است. اين پيگمان آبي اثرات بسيار مهمي دارد و يكي از مهم ترين اثرات آن تحريك كردن سيستم ايمني بدن است.

آنزيم ها

آنزيم هاي موجود در گياه تغييرات شيميايي لازم در داخل بدن را تسريع مي كنند. سوپر اكسيد ديسمو تازها و گلوتاتيون پراكسيداز از مهمترين آنزيم هاي موجود در اسپيرولينا هستند. گفته مي شود اين آنزيم ها اثرات آنتي اكسيداني داشته و پروسه پيرشدن را به تعويق مي اندازند.

گلوكوليپيدها و سولفوليپيدها

دو ماده ياد شده چربي هاي موجود در اسپيرولينا را مي سازند. اين دو ماده بطور چشمگيري مقاومت بدن را در برابر عفونت هاي ويروسي افزايش مي دهند.
پلي آمين ها
اين مولكول ها باعث بوي مخصوص اسپيرولينا مي شوند و همچنين مسئوليت سالم نگه داشتن غشاي سلولي به عهده آنهاست. ميزان پلي آمين ها در اسپيروليناي تازه بسيار بالاست. با قرار گرفتن اسپيرولينا در مجاورت نور و حرارت پلي آمين ها از بين مي روند.

مواد معدني

آهن:
آهن براي تشكيل هموگلوبين و تقویت سيستم ايمني سالم ضروري است. آهن موجود در اسپيرولينا به آساني هضم و جذب مي شود. پيگمان فيكوسيانين موجود در اسپيرولينا زيست دستيابي آهن موجود در آن را افزايش میدهد. همچنين آهن موجود در اسپيرولينا هيچ گونه واكنش آلرژيك ايجاد نمي كند.


مقايسه ميزان آهن در اسپيرولينا با غذاهاي غني از آهن



ميزان آهن ميلي گرم/ كيلوگرم غذا
1250 اسپيرولينا
7 برنج
104 سويا
148 نعنا
148 نوعي اسفناج
73 خرما
79 هندوانه
18 ماهيچه گاو
63 جگر گوسفند
26 شكر زرد

منيزيم:

اين ماده معدني جذب كلسيم را بهبود بخشيده و فشار خون را تنظيم مي كند. كروم: كروم يك عامل ضروري براي عملکرد انسولين در بدن است. اين ماده عملكرد انسولين را بهبود بخشيده و در نتيجه باعث مصرف مؤثر گلوكز توسط سلولها مي شود. كروم موجود در اسپيرولينا نیز عملكرد انسولين را بهبود بخشيده و در نتيجه مصرف گلوكز را در بين افراد مبتلا به ديابت بهتر مي كند.

ويتامين ها:
اسپيرولينا غني ترين و تنها منبع گياهي ويتامين است كه يكي از مواد ضروري براي آزاد سازي انرژي در بدن و بهتر كار كردن دستگاه عصبي است.
ديگر انواع ويتامين B مانند ويتامين ، (نیاسين)، ( بيوتين)، ( پانتوتنيك اسيد) و مواد مغذی دیگراز جمله فوليك اسيد، اينوزيتول و ويتامين E هم در اسپيرولينا یافت مي شود.
امروزه مردم نسبت به 20 سال گذشته ضرورت مصرف سبزيجات را بيشتر درك كرده اند. حتي در غذاهای آماده و رستوران ها يك قسمت براي سرو سالاد در نظر گرفته شده است. در همين راستا كيفيت سبزيجات كاشته شده در خاكهاي تهي از مواد غذايي مورد توجه قرار گرفته است. ميزان مواد مغذي ضروري موجود درغذاهاي امروزي بسيار كمتر از غذاهاي توليد شده در50 سال گذشته است.
جداول زير مواد مغذي موجود در غذاهاي معمول و اسپيرولينا را نشان مي دهد. مقايسه ميزان پروتئين اسپيرولينا با ميزان پروتئين غذاهايي كه به عنوان غذاهای غنی از پروتئين در نظر گرفته شده اند.




مقايسه ميزان كلسيم اسپيرولينا با ميزان كلسيم غذاي غني از كلسيم


ميزان آهن ميلي گرم/ كيلوگرم غذا
3700 اسپيرولينا
2600 لوبيا قرمز
2400 سويا
1840 برگ هاي گشنيز
2000 نعنا
1300 نخودفرنگي
3230 ميگو
3570 كوسه ماهي
1500 ماهيچه گوسفند
1590 شير و فرآوردهاي شيري



مقايسه ميزان بتاكارتن اسپيرولينا با ديگر غذاها


ميزان آهن ميلي گرم/ كيلوگرم غذا
2-106 اسپيرولينا
0.04 گشنيز
0.07 برگ هاي كاري
0.09 برگ هاي شنبليله
0.05 نعنا
0.02 اسفناج
0.06 هويج
0.02 سيب زميني شيرين
0.01 كدوتنبل
0.02 انبه
0.01 پاپايا
0.01 گوجه فرنگي


مقايسه ميزان ويتامين هاي اسپيرولينا با ديگر غذاها

ويتامين B12 ويتامين B6 فوليك اسيد ويتامين B2 ويتامين B1 غذا
2.3 30 0.6 106 80 اسپيرولينا
صفر ناچيز 0.2 1.2 3 غلات
صفر ناچيز 1.1 2.6 5.3 حبوبات
صفر ناچيز 2.8 27 10.9 ميوه ها و سبزيجات
1.8 ناچيز 0.8 4 1 تخم مرغ

فوايد اسپيرولينا براي افزايش سطح سلامتي
يك راه حل طبيعي براي از بين بردن خستگي
اسپيرولينا تنها حاوي phytonutrient هاست كه مي تواند سطح انرژي فرد را بهبود بخشيده با خستگي مبارزه كند. محتويات استثنايي اسپيرولينا كه در افزايش سطح انرژي بدن شركت دارند.


نقش مواد غذايي موجود در اسپيرولينا
به راحتي بوسيله سلول هاي بدن انسان جذب شده و كمك شاياني به آزاد شدن انرژي بدن مي كند پلي ساكاريدها- قندهاي -Glycogen Rhamnose
شركت درآزاد شدن انرژي چربي ضروري-GLA
شركت درآزاد شدن انرژي ويتامين هاي گروهB- شامل ويتامين B12
حمل مؤثر اكسيژن به سلولهاو بافت ها و مقابله با خستگي جسمي و فكري آهن- آهن موجود در اسپيرولينا به خوبي جذب بدن شده و بوسيله آن مصرف مي شود.
بدن را قادر به ساختن ويتامين B6 مي كند كه اين ويتامين به آزاد شدن انرژي بدن كمك مي كند. نگه داشتن لاكتوباسيل هاي دستگاه گوارش در حد نرمال
افزايش مقاومت و ايجاد مقاومت دربدن فيكوسيانين

ديابت
قند موجود در اسپيرولينا با دخالت حداقل ميزان انسولين و كمترين فشار به پانكراس جذب مي شود. همچنين اسپيرولينا تمايل انسان به غذا خوردن را كم كرده همين باعث پايين آمدن وزن بدن شده و نياز به انسولين كاهش مي يابد.
در افرادي كه از بيماري ديابت رنج مي برند ميزان ويتامين بدن حداقل است كه همين باعث افزايش آسيب هاي عصبي در افراد ديابتي مي شود. مكمل هايي ماننداسپيرولينا كه حاوي ويتامين هستند باعث بهتر شدن مقاومت به گلوكز مي شوند.
در اثر مصرف داروها در افراد ديابتيك کمبود ويتامين ايجاد مي شود،با مصرف مداوم اسپيرولينا میتوان از این عارضه پيشگيري کرد.
منيزيم وكروم موجود در اسپيرولينا مصرف گلوكز را در افراد ديابتي بهتر مي كند. GLA موجود در اسپيرولينا براي افراد ديابتي بسيار مفيد است زيرا نه تنها ريسك مشكلات قلبي در اين گروه آسيب پذير را كاهش مي دهد بلكه به متابوليسم بدن كمك مي كند.


آنمي (كم خوني)
آهن موجود در اسپيرولينا به راحتي قابل هضم و جذب است. علاوه بر آن به علت وجود فيكوسيانين جذب آن بهتر مي شود. بنابراين استفاده منظم 4 قرص 500 میلی گرمی اسپيرولينا از كمبود آهن و كم خوني جلوگيري مي كند. عامل ديگري كه باعث مي شود مصرف مداوم اسپيرولينا از كم خوني پيشگيري كند وجود ويتامين ، فوليك اسيد و پروتئين است.
كبد براي بهتر كاركردن نياز به پروتئين هايي با كيفيت بالا دارد كه به راحتي قابل هضم باشند. اسپيرولينا با فراهم آوردن چنين شرايطي قدرت كاركرد كبد را افزايش مي دهد.

بهتر كردن مقاومت بدن
- اسپيرولينا یک عامل تقویت کننده دستگاه ايمني بدن است.
- فيكو سيانين موجود در اسپيرولينا باعث تقويت سيستم لنفاوي بدن كه اولين خط دفاعي بدن است مي شود. در واقع اين ماده توانايي بدن براي توليد سلولهاي خوني جديد را افزايش مي دهد.
- دانشمندان دريافته اند كه اسپيرولينا باعث افزايش تعداد ماكروفاژها، فعال تر شدن انها و مؤثرشدن كاركرد آنها در كشتن ميكروب ها مي شود.
- اسپيرولينا كاركرد سلولها و اعضايي را كه در دستگاه ايمني بدن انسان نقش ايفا مي كنند را تنظيم كرده، كاركرد آنها را حتي در شرايط سختي كه بدن در معرض سموم يا عفونت قرار گرفته بهتر مي كند.

بيماريهاي قلبي
- اسپيرولينا از جمله غذاهايي است كه قادر است کلسترول خون را كاهش دهد
- در كشور ژاپن 30 كارمند مرد با كلسترول بالا، فشار خون متوسط و چربي خون بالا مورد مطالعه قرار گرفتند بعد از مصرف اسپيرولينا به مدت 8 هفته، سطح تري گليسيريد و كلسترول خونشان پايين آمد. هيچ تغييري در رژيم غذایي مردان مورد مطالعه ايجاد نشد. فقط در طول مدت مطالعه ، اسپيرولينا به وعده هاي غذايي آنها اضافه شد.
- محققان نشان داده اند كه گامالينولئيك اسيد) (GLAپيش ساز پروستاگلندين) (PG است كه فعاليت هاي مهمي را در بدن تنظيم مي كند. پروستاگلندين ها باعث پاسخ هاي ضد التهابي، پيشگيري از تجمع پلاكتي و اتساع عروق می شوند که همين عمل از لخته شدن پلاكت ها جلوگيري كرده و باعث جريان طبيعي خون به قلب مي شود. اهميت GLA در كم كردن ريسك بيماريهاي قلبي غير قابل انكار است. پس اسپيرولينا كه منبع طبيعي GLA است تمام خواص ياد شده را دارد.

كمك به تكثير لاكتوباسيل هاي مفيد
- لاكتوباسيل هاي مفيد دستگاه گوارش سه عملکرد بسيار مفيد در بدن دارند:
هضم و جذب بهتر غذا، پيشگيري از عفونت و تقويت سيستم ايمني بدن
- مطالعات نشان داده اند كه مصرف اسپيرولينا مي تواند تعداد لاكتوباسيل هاي مفيد دستگاه گوارش را افزايش داده و باعث جذب بسيار خوب ويتامين و ديگر ويتامين هاي غذاي مصرفي شود.

مراقبت از پوست
- عوامل هيدروليز كننده آنزيمي موجود در اسپيرولينا باعث بهتر شدن متابوليسم پوست و كاهش زخم ها مي شود.
- اسپيرولينا جلبكي با بالاترين ميزان كلروفيل است. از ديگر عوامل مهم اسپيرولينا، فاكتورهاي ضد پيري اين جلبك مثل ويتامين و ، آنتي اكسيدانها و پلي آمين هاست. اسپيرولينا كه حاوي اين تركيبات حياتي است مي تواند در پيگمانتاسيون پوست، بي خوابي و مشكلات موجود د رگردش خون بسيار مؤثر باشد.
- وجود بتاكارتن، ويتامين هاي ديگر از جمله ويتامين E باعث مي شود مصرف اسپيرولينا بطور معني داري در داشتن پوستي سالم نقش ويژه اي ايفا كند.
كنترل وزن در محدوده طبيعي
- اسپيرولينا باعث از کم شدن اشتها شده و هيچ گونه اثر منفی روي سلامت بدن ندارد.
- اسپيرولينا يك غذاي طبيعي غني و قابل هضم است. در كسانيكه رژيم غذايي كم كربوهيدرات مي گيرند مخصوصاً زنان با مشكل كمبود آهن مواجه مي شوند. در اين افراد مصرف اسپيرولينا به این دلیل که غني از آهن است توصيه مي شود.
- مصرف اسپيرولينا باعث سبك شدن غذاي روزانه مي شود. با وجود سبك بودن اسپيرولينا انرژي لازم براي بدن را فراهم مي آورد و از مصرف غذاهاي حجيم ناسالم جلوگيري مي كند.
اسپرولينا عوارض جانبي ندارد.

از اواخر سال 1970 تا كنون ميليونها نفر از مردم كشورهاي توسعه يافته اسپيرولينا را به عنوان مكمل غذايي استفاده كرده و روزانه 3 تا 20 گرم از اين ماده را مصرف كرده اند. در طول اين مدت به ندرت آلرژي و حساسيت گزارش شده است. بي خطري اسپيرولينا بصورت دقيق و گسترده اي مورد مطالعه قرار گرفته است و در نتايج حاصله هيچ گونه آثار سمي و عوارض جانبي براي انسان مشاهده نشده است. اسپيرولينا فاقد فلزات سنگين، حشره كش ها ست و هيچ گونه باكتري مضري در آن يافت نشده است. اين فراورده براي مصرف انسان كاملاً بي خطر است.


مصارف اسپرولينا در دنيا
در بيش از 40 كشور دنيا، مردم به انواع فرمهاي اسپيرولينا مثل قرص، كپسول و پودر آشنايي دارند.
اسپيرولينا يكي از مواد سازنده پاستا، بیسكويت، اسنك و آبميوه است.
از اواخر 1970 به بعد اسپيرولينا به عنوان مكمل غذايي در ژاپن مورد مصرف قرار گرفته است.
در طول دو دهه اخير محبوبيت اسپيرولينا در ميان مردم آمريكا در حال افزايش است.


احياي محيط طبيعت بوسيله اسپيرولينا
كشت اسپيرولينا باعث آلودگي محيط زيست، فرسايش خاك، آلودگي آب و يا ويراني جنگل نمي شود. اسپيرولينا بدون حشركش ها و علف كش ها پرورش داده مي شود. آب پاكيزه يكي از منابع حياتي كره زمين است. در پرورش اين گياه می توان از آب شور يا قليايي كه براي كشاورزي مفيد نيست، استفاده نمود. اسپيرولينا يك عامل مؤثر در جذب دي اكسيد كربن و تولید اكسيژن است. گرم شدن تدريجي کره زمین (مشكلي كه هم اكنون با آن مواجه هستيم) باعث تغييرات اساسي در آب و هوا شده است. حاصل خيزترين قسمت هاي كره زمين كه غذاي مردم كره زمين از آن نواحي تأمين مي شود در اثر کم شدن بارندگی و گرم شدن تدريجي کره زمین در حال از بین رفتن است. تلاش هاي زيادي براي يافتن يك را ه حل مناسب براي پیشگیری از بحران کمبود غذا در دنیا در حال انجام است. در این میان پرورش اسپيرولينا نه تنها راه حلی برای این بحران است بلکه به احیای طبیعت هم کمک شایان توجهی می کند. براي پرورش اسپيرولينا در مقايسه با ديگر غذاهاي پروتئيني، زمين و آب كمتري نياز است و مي توان آن را در آب و هواي گرم كه ديگر گياهان آن شرايط را تحمل نمي كنند پرورش داد.

میزان مصرف روزانه
هر قرص اسپیرولینا حاوی ۵۰۰ میلی گرم اسپیرولینا است.
میزان توصیه شده (سروینگ سایز):


  • برای کاهش علایم مربوط به خستگی مزمن، روزانه ۶ قرص (معادل ۳ گرم) همزمان، یا در دوزهای منقسم استفاده شود و یا طبق تجویز پزشک مصرف شود.



  • برای کاهش چربی های خون و قند خون روزانه بین ۸-۴ قرص (معادل ۴-۲ گرم) همزمان، یا در دوزهای منقسم استفاده شود و یا طبق تجویز پزشک مصرف شود.



  • برای بروز اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی مصرف روزانه ۸-۶ گرم اسپیرولینا توصیه می شود.

Reference:
Hypolipidemic, Antioxidant, and Antiinflammatory Activities of Microalgae Spirulina, Cardiovascular Therapeutics 28 (2010) e33–e45
زمان مصرف: قبل از هر وعده غذایی

** جهت مصرف کودکان (زیر ۱۲ سال) میزان مصرف به نصف مقادیر بالا می بایست کاهش یابد .


موارد احتیاط و یا منع مصرف:
مصرف اسپیرولینا درافراد مبتلا به نقرس، بیماری های حاد و مزمن کلیه و به طور کلی بیماری هایی که نیاز به محدودیت مصرف پروتئین دارند، باید زیر نظر پزشک استفاده شود.
اسپیرولینا در افرادی که از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند منع مصرف دارد.